Igy forr a Duna

2010.08.22. 17:50

Megneztuk, hol van a Duna egyik vege. Vagyis az eleje. A forras, ahol az elso cseppek elindulnak. Tiberius, romai csaszar is akarta tudni, hogy honnan ered. A keresztenyek fel is epitettek oda egy kis kapolnat az idok folyaman, ha mar pont Tiberius idejen feszitettek meg Jezust. Gondoltuk, ha egy romainak fontos volt ez a hely, nekunk sem arthat, ha megnezzuk.

Ott, a ko also reszen jelennek meg az elso vizmolekulak, ott ered a Duna. Itt meg nem ugy hivjak, hanem Breg-nek. Kesobb osszefolyik egy masik hasonlo kis patakkal, a Brigach-hal, es attol kezdve Duna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van tabla is:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ami meg a forrasnal is erdekesebb, hogy kb. 45 km-rel lejjebb, Immendingennel elvesz a Duna a fold ala, es a viz egy resze 12 km mulva beleomlik egy masik kis patakba, majd azzal egyutt a Bodeni toba. Valahogy igy vesz el a kovek kozott a viz:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meg sem kiserlem itt leirni, hogy ez hogy tortenik valojaban. Az interneten minden megtalalhato.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tabla jelzi, ahol a foldbe szivarog a folyo. Az ev 155 napjan a meder szaraz marad egy szakaszon.

A bejegyzés trackback címe:

https://villaskulcs.blog.hu/api/trackback/id/tr622239270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása